Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till åtskild

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till åtskild.


Vad betyder åtskild

Sett till sina synonymer betyder åtskild ungefär separerad eller särad, men är även synonymt med exempelvis "skild" och "avskild". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till åtskild. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet åtskild kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för åtskild

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet åtskild kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Den inre administrationen var fortfarande åtskild, men man hade ett gemensamt rådhus och utåt företräddes dubbelstaden som en enhet.  
  2. En studie som publicerades 2005 bekräftade att major-gruppen var åtskild från cinereus- och minor-grupperna och att den tillsammans med P.  
  3. König-klassens fartyg, tillsammans med Nassau, Helgoland och Kaiser-klassens, ångade på åtskild avstånd som stöd åt Franz von Hippers slagkryssare.  
  4. Vanligheten av denna hybrid har lett till förslag om att Delichon inte är tillräckligt genetiskt åtskild från Hirundo för att anses som ett eget släkte.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av åtskild

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet åtskild.


Närmeord till åtskild

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar åtskild.


Mer information om åtskild

Andra sätt att lära sig mer kring vad åtskild betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av åtskild är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om åtskild

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för åtskild i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är åtskild synonymt med både separerad och särad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.