Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till separat

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till separat.


Vad betyder separat

Sett till sina synonymer betyder separat ungefär var för sig eller lös, men är även synonymt med exempelvis "enskild" och "fristående". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till separat. Vår databas innehåller även två böjningar av separat, fem exempelmeningar på hur ordet separat kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av separat

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet separat.


Exempelmeningar för separat

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet separat kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Gutniskan räknas varken till de östnordiska eller de västnordiska språken utan utgör en separat gren.  
 2. I stället kommer överenskommelser som även omfattar Gibraltar att kräva ett separat avtal med Spanien.  
 3. Trots att den nya kolonin, Berbice, låg under Västindiska kompaniets jurisdiktion, styrdes den separat.  
 4. I en separat rättsprocess dömdes Fields i slutet av juni till livstids fängelse för 29 fall av hatbrott.  
 5. I ett separat process dömde en delstatsdomstol mannen till livstids fängelse för mord i december i fjol.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av separat

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet separat.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "separat" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet separat förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till separat

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar separat.


Mer information om separat

Andra sätt att lära sig mer kring vad separat betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av separat är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om separat

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för separat i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är separat synonymt med både var för sig och lös, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.