Synonymerna.se logotyp

Synonymer till anstränga sig

 

Synonymer till anstränga sig

Mer information om anstränga sig

Vi har totalt fyra synonymer till anstränga sig, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för anstränga sig inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet anstränga sig

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Närmeord till anstränga sig

Ord som innehåller eller liknar anstränga sig: anstränga sig hårt, anstränga sig med allt som man har, anstränga sig mentalt, anstränga sig mer, anstränga sig själv över sin förmåga, anstränga sig till det yttersta, inte anstränga sig det minsta, överanstränga sig

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av anstränga sig

anstränga sig synonym
andra ord för anstränga sig
anstränga sig betyder
exempel anstränga sig
anstränga sig förklaring
definition anstränga sig
anstränga sig i en mening
stavning anstränga sig
anstränga sig annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är anstränga sig synonymt med både lägga an på och möda sig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)