Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till nämligen

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till nämligen.


Vad betyder nämligen

Sett till sin synonym betyder nämligen ungefär alltså, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till nämligen. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet nämligen kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för nämligen

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet nämligen kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hans långdistansskott mot Skottland i gruppspelet tar nämligen hem utmärkelsen, meddelade Uefa i dag.  
 2. Han påstår även att om han skulle kunna älska någon, så skulle han älska en man, nämligen Boccarossa.  
 3. Tjuvarna hade nämligen använt sig av verktyg för att klippa upp hönsnätet för att komma åt kaninerna.  
 4. Mjölkpulvret märks nämligen inte upp på påsarna för grillchips, skriver Axfood i ett pressmeddelande.  
 5. I konsthallen ställer nämligen träskulptören och konstnären Gunnar Hansson ut delar av sitt livsverk.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av nämligen

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet nämligen.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "nämligen" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet nämligen förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till nämligen

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar nämligen.


Mer information om nämligen

Andra sätt att lära sig mer kring vad nämligen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av nämligen är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om nämligen

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för nämligen i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är alltså synonymt med nämligen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.