Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till åldras

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till åldras.


Vad betyder åldras

Sett till sina synonymer betyder åldras ungefär bli gammal eller bli äldre, men är även synonymt med exempelvis "tackla av" och "vissna". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till åldras. Vår databas innehåller även flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Engelsk översättning av åldras

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet åldras.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "åldras" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet åldras förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till åldras

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar åldras.


Mer information om åldras

Andra sätt att lära sig mer kring vad åldras betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för åldras samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av åldras för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till åldras, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om åldras

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för åldras i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är åldras synonymt med både bli gammal och bli äldre, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.