Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till aggressivitet

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till aggressivitet.


Vad betyder aggressivitet

Sett till sina synonymer betyder aggressivitet ungefär argsinthet eller hätskhet, men är även synonymt med exempelvis "ilska" och "stridslystnad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till aggressivitet. Vår databas innehåller även tre motsatsord, tre böjningar av aggressivitet, fem exempelmeningar på hur ordet aggressivitet kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av aggressivitet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet aggressivitet.


Motsatsord till aggressivitet

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till aggressivitet.

välvillighet, kärleksfullhet, lugn


Exempelmeningar för aggressivitet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet aggressivitet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Ambivalens, irritabilitet och aggressivitet hör också till bilden, liksom självförebråelser och skuld.  
 2. Typiskt för Coppers skulpturer har även i övrigt varit höga ljudnivåer och en viss grad av aggressivitet.  
 3. Mycket av bandets tidigare aggressivitet i uttrycket var nu tillbaka efter det förra mer experimentella albumet.  
 4. Sverige hade inte samma energi och aggressivitet i spelet, och såg lite slitna ut efter urladdningen mot USA, säger Markus Johannesson.  
 5. Tidigare i veckan lät det på ett liknande sätt från Saudiarabien som menade att ökad aggressivitet från Hizbollah var en krigsförklaring.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av aggressivitet

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet aggressivitet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "aggressivitet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet aggressivitet förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om aggressivitet

Andra sätt att lära sig mer kring vad aggressivitet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av aggressivitet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om aggressivitet

 • Antal bokstäver: 13
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för aggressivitet i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är aggressivitet synonymt med både argsinthet och hätskhet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är välvillighet en antonym till aggressivitet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.