Synonymerna.se logotyp

Synonymer till afebril

 

Synonymer till afebril

Vad betyder afebril?

Afebril kallas det tillstånd som vanligen anses som feberfritt, med en kroppstemperatur mellan 36,5 till 37,5 grader.

Texten uppdaterades senast 2016-03-27

Engelsk översättning av afebril

  • afebrile

Exempelmeningar för afebril

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet afebril kan användas.

  1. Denna presentation handlar om afebril urinvägsinfektion, dvs. en urinvägsinfektion där patienten inte upplever att denne har feber.
  2. Enligt förlossningsjournalen var modern afebril men något smärtpåverkad, vilket enligt läkaren var ett positivt tecken.
  3. Vid ankomsten var patienten vaken och afebril, men under eftermiddagen steg febern till strax över 39 grader.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för afebril

Sökvolymen för afebril är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om afebril

Vi har totalt två synonymer till afebril, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för afebril, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda afebril i en mening.

Andra sätt att lära sig mer kring vad afebril betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till afebril. Exempelvis kan man söka efter andra ord för afebril samt även hur man stavar till afebril. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av afebril eller en mer djupgående förklaring av afebril egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till afebril är att leta efter antonymer till afebril, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om afebril

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för afebril i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är afebril synonymt med både feberfri och utan feber, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)