Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till å andra sidan

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till å andra sidan fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder å andra sidan

Sett till sina synonymer betyder å andra sidan ungefär däremot eller emellertid, men är även synonymt med exempelvis "men". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till å andra sidan. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet å andra sidan kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för å andra sidan

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet å andra sidan kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Men å andra sidan har USA tullar på upp till 25 % på tyngre fordon såsom t.ex. lastbilar.
  2. Fast å andra sidan säger hon även att valsystem likt det i USA kan överraska, och valallianser inför andra omgången kan också spela en stor roll.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av å andra sidan

Här nedan hittar du engelska översättningar till frasen å andra sidan.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "å andra sidan" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen å andra sidan förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till å andra sidan

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar å andra sidan.


Mer information om å andra sidan

Andra sätt att lära sig mer kring vad å andra sidan betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för å andra sidan samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av å andra sidan för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till å andra sidan, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om å andra sidan

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är å andra sidan synonymt med både däremot och emellertid, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.