Synonymerna.se logotyp

Synonymer till nog

 

Synonymer till nog

Engelsk översättning av nog

  • (även övertalande "visst") probably

Mer information om nog

Vi har totalt sex synonymer till nog, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för nog, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet nog

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet nog i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 5
  • Ordets poäng i Betapet: 5
  • Ordets poäng i WordFeud: 5

Närmeord till nog

Ord som innehåller eller liknar nog: beskriva noggrannare, brunöga, carcinogen, ej noggrann, finna bra nog, finner bra nog, funnen bra nog, granska noggrannt, grundlig och noggrann, karcinogen, klargöra noggrannare, knog, knoga, konstigt nog, monogram, mycket noggrann

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av nog

nog synonym
andra ord för nog
nog betyder
exempel nog
nog förklaring
definition nog
nog i en mening
stavning nog
nog annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är nog synonymt med både egentligen och tillräcklig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)