Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till vobbla

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till vobbla fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder vobbla

Sett till sina synonymer betyder vobbla ungefär kränga eller svänga hit och dit, men är även synonymt med exempelvis "vagga" och "vicka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vobbla. Vår databas innehåller även sex exempelmeningar på hur ordet vobbla kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för vobbla

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vobbla kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. Det att Öresundstågens vagnar börjar vobbla kraftigt när tåget håller maxfart är någonting som har blivit allt vanligare.
 2. Kom ihåg att om ett släp börjar vobbla så är att bromsa direkt inte det bästa, utan att istället öka farten en aning för att på så sätt reda ut vobblandet.
 3. Det var när jag körde över ett mindre gupp på vägen som cykeln började vobbla, och jag var riktigt nära att köra omkull.
 4. Ingen motorcykel börjar vobbla helt av sig själv, det finns alltid någon utlösande faktor som initierar vobblandet.
 5. Jag vet inte riktigt vad som har hänt, för nu när jag gör samma sak börjar framhjulet helt plötsligt att vobbla häftigt.
 6. Om det är för lite friktion finns det en risk att husvagnen börjar vobbla.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av vobbla

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet vobbla.


Mer information om vobbla

Andra sätt att lära sig mer kring vad vobbla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för vobbla samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av vobbla för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till vobbla, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om vobbla

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för vobbla i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vobbla synonymt med både kränga och svänga hit och dit, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.