Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till omdömesgill

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till omdömesgill.


Vad betyder omdömesgill

Sett till sina synonymer betyder omdömesgill ungefär förståndig eller insiktsfull, men är även synonymt med exempelvis "klarsynt" och "klok". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till omdömesgill. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av omdömesgill, en exempelmeningar på hur ordet omdömesgill kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av omdömesgill

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet omdömesgill.


Motsatsord till omdömesgill

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till omdömesgill.

omdömeslös


Exempelmeningar för omdömesgill

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet omdömesgill kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Kabinettssekreteraren Erik Boheman uttalade sig om Günther och menade att denne "inte var särskilt effektiv i administrativt hänseende men omdömesgill i politiska och handelspolitiska frågor".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av omdömesgill

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet omdömesgill.


Mer information om omdömesgill

Andra sätt att lära sig mer kring vad omdömesgill betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av omdömesgill är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om omdömesgill

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för omdömesgill i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är omdömesgill synonymt med både förståndig och insiktsfull, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är omdömeslös en antonym till omdömesgill.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.