Synonymerna.se logotyp

Synonymer till vårdade

 

Synonymer till vårdade

Antonymer (motsatsord) till vårdade

Engelsk översättning av vårdade

  • nursed, took care of, tended, attended, preserved

Exempelmeningar för vårdade

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vårdade kan användas.

  1. Över 50 personer skadades men blev vårdade gott på sjukhuset.
  2. Enligt hans moster vårdade de honom för tarmcancer.
  3. Man misstänkte att han hade blivit förgiftad, vilket han därför blev vårdad för, men det var ett misstag.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till vårdade

Ord som innehåller eller liknar vårdade: antvarda, avskyvärda, fruktansvärda, isolera sig från vardagen, lokalvårdare, omvårdad, ovårdad, överantvarda, trädvårdare, välvårdad, vanvårda, vanvårdat, varda, vårda, vårda

Sökvolym på internet för vårdade

Sökvolymen för vårdade är ca. 260 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 260 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om vårdade

Vi har totalt elva synonymer till vårdade, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för vårdade, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda vårdade i en mening.

Data om ordet vårdade

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet vårdade i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vårdade synonymt med både ansade och behandlade, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är misskötte en antonym till vårdade.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)