Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till höjdare

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till höjdare fördelade på tre ordgrupper.

pamp, dignitär, koryfé, potentat, toppfigur, VIP

fotboll
högt sparkad boll

~
fullträff, någonting bra


Vad betyder höjdare

När man talar om höjdare menar man oftast en högt uppsatt person. Men man kan även åsyfta en högt sparkad boll, t.ex. utsparkad från en målvakt, eller för att benämna att någonting är bra eller en riktig fullträff.


Sett till sina synonymer betyder höjdare ungefär pamp eller dignitär, men är även synonymt med exempelvis "koryfé" och "potentat". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till höjdare. Vår databas innehåller även fem böjningar av höjdare, sex exempelmeningar på hur ordet höjdare kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2016-07-01


Böjningar av höjdare

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet höjdare.


Exempelmeningar för höjdare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet höjdare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. Just nu talar alla politiska höjdare om EU och Brexit.
 2. Vem var egentligen den där höjdaren som du pratade med igår?
 3. Igår var verkligen en riktig höjdare Gustaf, det måste vi göra igen!
 4. Nej, inte en höjdare igen! Det tar för alldeles för lång tid för bollen att landa.
 5. En höjdare vill gärna bo statusmässigt, i Stockholm innebär det oftast Djursholm eller Lidingö.
 6. Fifahöjdaren Jeffrey Webb riskerar att stängas av på livstid ifrån allting relaterat till fotbollen.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av höjdare

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet höjdare.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "höjdare" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet höjdare förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till höjdare

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar höjdare.


Mer information om höjdare

Andra sätt att lära sig mer kring vad höjdare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för höjdare samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av höjdare för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till höjdare, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om höjdare

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för höjdare i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är höjdare synonymt med både pamp och dignitär, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.