Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till var kapabel

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till var kapabel.


Vad betyder var kapabel

Sett till sin synonym betyder var kapabel ungefär förmådde, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till var kapabel. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet var kapabel kan användas i en mening.


Exempelmeningar för var kapabel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet var kapabel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Enligt Neville Evans är det få som hade kunnat föreställa sig att deras tystlåtne granne var kapabel till något så fruktansvärt.  
  2. De flesta källor är eniga om att den var kapabel att utan problem slå ut Egyptens T-34 och IS-3 vagnar, men dess förmåga att slå ut den modernare T-54/55 är oklar.  
  3. Emellertid är det oklart om Archaeopteryx enbart var en glidflygare eller om den verkligen var kapabel till att flyga så som dagens fåglar genom att flaxa med vingarna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om var kapabel

Andra sätt att lära sig mer kring vad var kapabel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av var kapabel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om var kapabel

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förmådde synonymt med var kapabel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.