Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till vältränad

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till vältränad.


Vad betyder vältränad

Sett till sina synonymer betyder vältränad ungefär muskulös eller i form, men är även synonymt med exempelvis "trimmad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vältränad. Vår databas innehåller även två böjningar av vältränad, fyra exempelmeningar på hur ordet vältränad kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av vältränad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vältränad.


Exempelmeningar för vältränad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vältränad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I krigets inledning spelade han en viktig roll för att sätta upp en vältränad och organiserad arme för unionen.  
  2. I krigets inledning spelade McClellan en viktig roll för att sätta upp en vältränad och organiserad armé för unionen.  
  3. Karl XI kunde mönstra en vältränad armé bestående av 25 000 indelta fotsoldater och 11 000 ryttare uppsatta av rusthållare.  
  4. Burpee användes övningen för att på ett enkelt sätt testa och bedöma hur pass vältränad en person är, testet kallades The Burpee Test.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vältränad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vältränad förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till vältränad

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar vältränad.


Mer information om vältränad

Andra sätt att lära sig mer kring vad vältränad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vältränad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vältränad

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för vältränad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vältränad synonymt med både muskulös och i form, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.