Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till välbärgad

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till välbärgad.


Vad betyder välbärgad

Sett till sina synonymer betyder välbärgad ungefär rik eller burgen, men är även synonymt med exempelvis "förmögen" och "bemedlad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till välbärgad. Vår databas innehåller även två böjningar av välbärgad, fem exempelmeningar på hur ordet välbärgad kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av välbärgad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet välbärgad.


Exempelmeningar för välbärgad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet välbärgad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Catherine var uppfostrad i en välbärgad protestantisk familj och hon hade med sig en hemgift på £2 000.  
 2. Brodern beskriver honom som välbärgad och misstänker att han till och med kan ha varit multimiljonär, enligt AP.  
 3. Att familjen var relativt välbärgad framgår av att man på 1620-talet hade en av de större kreatursbesättningarna i socknen.  
 4. Modern, Susan Mary Pollexfen, kom från en välbärgad angloirländsk familj i Sligo vilken hade skapat sin förmögenhet på kvarnindustri och skeppshandel.  
 5. Även senare har Djursholm, som fortfarande till stor del präglas av stora tomter och villor, ofta fått stå som exempel på en ort med en välbärgad befolkning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av välbärgad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet välbärgad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "välbärgad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet välbärgad förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till välbärgad

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar välbärgad.


Mer information om välbärgad

Andra sätt att lära sig mer kring vad välbärgad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av välbärgad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om välbärgad

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för välbärgad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är välbärgad synonymt med både rik och burgen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.