Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till marsmänniska

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till marsmänniska fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder marsmänniska

Marsmänniska är ett namn för en presumtiv invånare på planeten Mars.


Sett till sina synonymer betyder marsmänniska ungefär marsian eller alien, men är även synonymt med exempelvis "rymdvarelse" och "utomjording". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till marsmänniska. Vår databas innehåller även sju böjningar av marsmänniska, fyra exempelmeningar på hur ordet marsmänniska kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2016-07-24


Böjningar av marsmänniska

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet marsmänniska.


Exempelmeningar för marsmänniska

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet marsmänniska kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Finns någon anledning till varför man säger att en marsmänniska skall vara just grön?
  2. Matt Damon spelar en ofrivillig marsmänniska i Ridley Scotts "The Martian", som premiärvisas i Oslo i helgen.
  3. Men nu har det dykt upp ett foto som har väckt frågan om man faktiskt har hittat en livs levande marsmänniska.
  4. En svensk "marsmänniska", Ella Carlsson, har deltagit i en "Marsexpedition" på Devon Island i Kanada.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av marsmänniska

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet marsmänniska.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "marsmänniska" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet marsmänniska förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om marsmänniska

Andra sätt att lära sig mer kring vad marsmänniska betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för marsmänniska samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av marsmänniska för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till marsmänniska, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om marsmänniska

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för marsmänniska i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är marsmänniska synonymt med både marsian och alien, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.