Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till unge

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till unge.


Vad betyder unge

Sett till sina synonymer betyder unge ungefär barn eller knodd, men är även synonymt med exempelvis "baby" och "bebis". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till unge. Vår databas innehåller även sju böjningar av unge, fem exempelmeningar på hur ordet unge kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av unge

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet unge.


Exempelmeningar för unge

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet unge kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Faktiskt dröjer det inte länge innan Milner dyker upp framför den unge Bantam, där Corto går emellan.  
 2. Några av de nyväckta kom att bilda en egen grupp under ledning av den unge samen Aslak Jacobsen Hætta.  
 3. Weissman filmdebuterade 1913 i Kaarle Halmes Den unge lotsen och medverkade 1915 i Halmes film Sommar.  
 4. En dikt författad på latin, ämnad att hylla kröningen, ger oss vinkar om den unge Henriks utstrålning.  
 5. Honan är dräktig ungefär 170 dagar och föder vanligtvis en unge under regntiden, då det är gott om mat.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av unge

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet unge.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "unge" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet unge förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till unge

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar unge. Här kommer de tio första.


Mer information om unge

Andra sätt att lära sig mer kring vad unge betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av unge är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om unge

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för unge i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är unge synonymt med både barn och knodd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.