Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till undersöka

Här nedanför hittar du samtliga tjugotvå synonymer till undersöka fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder undersöka

Sett till sina synonymer betyder undersöka ungefär testa eller granska, men är även synonymt med exempelvis "sondera" och "analysera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till undersöka. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet undersöka kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för undersöka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet undersöka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Utredarna tror att syftet kan ha varit att undersöka säkerhetsarrangemangen inne i lokalen.
  2. Domaren beviljade dock ett tillfälligt stopp av utlämningen för att kunna undersöka överklagandet, en process som annars kan pågå i flera månader.
  3. Vi har en inrikesminister som uppenbarligen använder sin post för att undersöka politiska rivaler.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av undersöka

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet undersöka.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "undersöka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet undersöka förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till undersöka

I vår databas över ord finns 16 ord som innehåller eller liknar undersöka. Här kommer de tio första.


Mer information om undersöka

Andra sätt att lära sig mer kring vad undersöka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för undersöka samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av undersöka för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till undersöka, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om undersöka

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för undersöka i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är undersöka synonymt med både testa och granska, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.