Synonymerna.se logotyp

Synonymer till undersöka

Synonymer till undersöka

Engelsk översättning av undersöka

  • examine

Exempelmeningar för undersöka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet undersöka kan användas.

  1. Utredarna tror att syftet kan ha varit att undersöka säkerhetsarrangemangen inne i lokalen.
  2. Domaren beviljade dock ett tillfälligt stopp av utlämningen för att kunna undersöka överklagandet, en process som annars kan pågå i flera månader.
  3. Vi har en inrikesminister som uppenbarligen använder sin post för att undersöka politiska rivaler.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till undersöka

Ord som innehåller eller liknar undersöka: blodkärlsundersökning, bröstcancerundersökning, enkätundersökning, grundlig undersökning, intervjuundersökning, läkarundersökning med provtagning, likundersökare, njurbäckenundersökning, noga undersökt, opinionsundersökning, plats för undersökning, röntgenundersökning, stor folkundersökning, Svenska institutet för opinionsundersökningar

Sökvolym på internet för undersöka

Sökvolymen för undersöka är ca. 1900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om undersöka

Vi har totalt 22 synonymer till undersöka, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för undersöka, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda undersöka i en mening.

Data om ordet undersöka

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet undersöka i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är undersöka synonymt med både testa och granska, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)