Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kolla upp

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till kolla upp.


Vad betyder kolla upp

Sett till sin synonym betyder kolla upp ungefär undersöka, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kolla upp. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet kolla upp kan användas i en mening.


Exempelmeningar för kolla upp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kolla upp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Så det skulle vara intressant att kolla upp det, sade Trump med uppenbar anspelning på desinfektionsmedel.  
  2. Hon får av affärsmannen Henrik Vanger i uppdrag att kolla upp den nyligen nedsvärtade journalisten Mikael Blomkvist.  
  3. Badsäsongen är inte över men det kan vara en god idé att kolla upp vattenkvalitén innan du packar matsäckskorgen och ger dig iväg.  
  4. Polisen jobbar just nu med att kolla upp alla de tips som har kommit in, samtidigt som man jobbar med egna resurser med sökarbetet i Alvesta.  
  5. I min mening har du som privatperson ett ansvar i att kolla upp om det ligger konsertlokaler/klubbar etc i närheten av bostaden du planerar att köpa.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om kolla upp

Andra sätt att lära sig mer kring vad kolla upp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kolla upp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kolla upp

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är undersöka synonymt med kolla upp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.