Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till under

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till under.


Vad betyder under

Sett till sina synonymer betyder under ungefär mirakel eller nedanför, men är även synonymt med exempelvis "i enlighet med" och "inunder". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till under. Vår databas innehåller även två motsatsord, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till under

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till under.

över, ovanför


Engelsk översättning av under

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet under.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "under" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet under förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till under

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar under. Här kommer de tio första.


Mer information om under

Andra sätt att lära sig mer kring vad under betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för under samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av under för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till under, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om under

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för under i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är under synonymt med både mirakel och nedanför, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är över en antonym till under.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.