Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kopplade

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till kopplade.


Vad betyder kopplade

Sett till sina synonymer betyder kopplade ungefär förbundna, men är även synonymt med exempelvis "förstod". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kopplade. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet kopplade kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för kopplade

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kopplade kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Bland de som smittats är fallen enligt Region Kalmar län kopplade till resor och sociala aktiviteter.  
 2. Dessutom är skuggfigurer som visas i templet kopplade till skuggorna som spelaren måste bekämpa i Ico.  
 3. Det är det första större åtalet kopplade till sommarens stora internationella operation Trojan Shield.  
 4. Hittills har Facebook endast lämnat ut IP-adresser om de varit kopplade till terrorism eller pedofili.  
 5. Grävda och borrade brunnar för enskild vattenförsörjning är ofta kopplade till små grundvattenmagasin.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kopplade" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kopplade förekommer det i genomsnitt ca. 50 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kopplade

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar kopplade.


Mer information om kopplade

Andra sätt att lära sig mer kring vad kopplade betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kopplade är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kopplade

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för kopplade i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kopplade synonymt med både förbundna och förstod, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.