Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tvivel

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till tvivel.


Vad betyder tvivel

Sett till sina synonymer betyder tvivel ungefär osäker eller skepsis, men är även synonymt med exempelvis "misstro" och "betänklighet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tvivel. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, fem böjningar av tvivel, fem exempelmeningar på hur ordet tvivel kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av tvivel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tvivel.


Motsatsord till tvivel

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till tvivel.

tro, övertygelse, säkerhet, visshet


Exempelmeningar för tvivel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tvivel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Inlägg som försöker så tvivel kring valresultatet eller dess legitimitet kommer inte heller tillåtas.  
 2. Från flera håll har tvivel sedan tidigare riktats mot att det skulle ha rört sig om mikrovågsattacker.  
 3. Det är inget tvivel om att Anders Christiansen är ligans bäste spelare, men vi vann utan honom innan EM.  
 4. Men snart uppkom tvivel angående rådhusidén och oklarheter vad beträffar innehållet i Östbergs kontrakt.  
 5. Hon gjorde slut på hans tvivel och övertygade honom att hans familj skulle förstå varför han gjorde det.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tvivel

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet tvivel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tvivel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tvivel förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till tvivel

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar tvivel.


Mer information om tvivel

Andra sätt att lära sig mer kring vad tvivel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tvivel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tvivel

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för tvivel i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tvivel synonymt med både osäker och skepsis, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är tro en antonym till tvivel.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.