Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tråckla

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till tråckla.


Vad betyder tråckla

Sett till sina synonymer betyder tråckla ungefär åla sig fram eller haka på, men är även synonymt med exempelvis "lägga till" och "sy". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tråckla. Vår databas innehåller även två motsatsord, en exempelmeningar på hur ordet tråckla kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till tråckla

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till tråckla.

ta isär, montera ned


Exempelmeningar för tråckla

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tråckla kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Nu räcker det kanske inte längre med löften om lukrativa vapenaffärer eller andra ekonomiska avtal för att tråckla sig ur krisen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tråckla" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tråckla förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till tråckla

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar tråckla. Här kommer de tio första.


Mer information om tråckla

Andra sätt att lära sig mer kring vad tråckla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tråckla är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tråckla

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för tråckla i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tråckla synonymt med både åla sig fram och haka på, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ta isär en antonym till tråckla.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.