Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till torp

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till torp.


Vad betyder torp

Sett till sina synonymer betyder torp ungefär stuga, men är även synonymt med exempelvis "torpställe". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till torp. Vår databas innehåller även fem böjningar av torp, fem exempelmeningar på hur ordet torp kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av torp

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet torp.


Exempelmeningar för torp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet torp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Under mitten av 1800-talet kulminerade bebyggelsen, som resulterade i 100 torp och backstugor år 1860.  
 2. Huruvida detta är samma torp som förfallit, rivits och byggts upp igen eller två olika torp är oklart.  
 3. Båtsman Kiellmans torp Kiellestad lever kvar i gatunamnet Kjellestadsgatan i stadsdelen Kungsladugård.  
 4. Utanför staden är boställen såsom torp och byar synliga, även läget för galgen i Hammarbyhöjden framgår.  
 5. Under 1700-talet byggdes många torp, och 1860 fanns det ungefär 100 stycken vilka betalades genom dagsverken.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av torp

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet torp.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "torp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet torp förekommer det i genomsnitt ca. 5400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till torp

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar torp.


Mer information om torp

Andra sätt att lära sig mer kring vad torp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av torp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om torp

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för torp i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är torp synonymt med både stuga och torpställe, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.