Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till teoretiskt

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till teoretiskt fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder teoretiskt

Sett till sina synonymer betyder teoretiskt ungefär abstrakt eller på pappret, men är även synonymt med exempelvis "tankemässigt" och "tänkt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till teoretiskt. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet teoretiskt kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för teoretiskt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet teoretiskt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Teoretiskt sett skulle även Bromma kunna råka ut för en olycka som den i Kirgizistan.
  2. Enligt Hans Brun finns det då teoretiskt sett två typer av ideologier som är intresserade av att orsaka massförluster på detta sätt.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av teoretiskt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet teoretiskt.


Närmeord till teoretiskt

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar teoretiskt.


Mer information om teoretiskt

Andra sätt att lära sig mer kring vad teoretiskt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av teoretiskt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om teoretiskt

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för teoretiskt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är teoretiskt synonymt med både abstrakt och på pappret, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.