Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ta vid

 

Synonymer till ta vid

Mer information om ta vid

Vi har totalt två synonymer till ta vid, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för ta vid inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad ta vid betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ta vid. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ta vid samt även hur man stavar till ta vid. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ta vid eller en mer djupgående förklaring av ta vid egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ta vid är att leta efter antonymer till ta vid, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om ta vid

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Närmeord till ta vid

Ord som innehåller eller liknar ta vid: av det rätta virket, bistorta vivipara, festa vilt, sista vilja, sista viljan, stå vid skampålen


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ta vid synonymt med både fortsätt och fortsätta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)