Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till stereotyp

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till stereotyp fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder stereotyp

Sett till sina synonymer betyder stereotyp ungefär alltid likadan eller enahanda, men är även synonymt med exempelvis "gjuten i samma form" och "schablonmässig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stereotyp. Vår databas innehåller även sju böjningar av stereotyp, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av stereotyp

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet stereotyp.


Engelsk översättning av stereotyp

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet stereotyp.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stereotyp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stereotyp förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till stereotyp

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar stereotyp.


Mer information om stereotyp

Andra sätt att lära sig mer kring vad stereotyp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för stereotyp samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av stereotyp för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till stereotyp, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om stereotyp

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för stereotyp i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stereotyp synonymt med både alltid likadan och enahanda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.