Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till stämma överens

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till stämma överens.


Vad betyder stämma överens

Sett till sina synonymer betyder stämma överens ungefär överensstämma eller harmoniera, men är även synonymt med exempelvis "gå i stil" och "gå ihop". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stämma överens. Vår databas innehåller även två motsatsord.


Motsatsord till stämma överens

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till stämma överens.

vara olika, inte stämma överens


Närmeord till stämma överens

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar stämma överens.


Mer information om stämma överens

Andra sätt att lära sig mer kring vad stämma överens betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för stämma överens samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av stämma överens för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till stämma överens, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om stämma överens

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stämma överens synonymt med både överensstämma och harmoniera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är vara olika en antonym till stämma överens.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.