Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till språkrör

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till språkrör.


Vad betyder språkrör

Sett till sina synonymer betyder språkrör ungefär företrädare eller förmedlare, men är även synonymt med exempelvis "informationskanal" och "organ". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till språkrör. Vår databas innehåller även fem böjningar av språkrör, fem exempelmeningar på hur ordet språkrör kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av språkrör

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet språkrör.


Exempelmeningar för språkrör

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet språkrör kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han gick från gymnasielärare till språkrör Kalixbon Peter Eriksson har haft en lång politisk karriär.  
 2. Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin gratulerar Macron i ett gemensamt uttalande:.  
 3. I den Onda spelvärlden sänder Sauron ut sitt språkrör och sina Nazgûler för att samla ihop vilda vättar.  
 4. Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi hoppas fortfarande på ett nytt avtal för att undvika ett maktskifte.  
 5. Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi har föreslagit ett budgetsamarbete mellan Vänsterpartiet och Centern.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av språkrör

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet språkrör.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "språkrör" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet språkrör förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om språkrör

Andra sätt att lära sig mer kring vad språkrör betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av språkrör är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om språkrör

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för språkrör i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är språkrör synonymt med både företrädare och förmedlare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.