Synonymerna.se logotyp

Synonymer till spänd

 

Synonymer till spänd

Engelsk översättning av spänd

  • (bildligt om person "orolig, nervös") taut, tight, tense

Sökvolym på internet för spänd

Sökvolymen för spänd är ca. 880 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 880 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om spänd

Vi har totalt fem synonymer till spänd, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för spänd, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet spänd

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet spänd i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Närmeord till spänd

Ord som innehåller eller liknar spänd: anspänning, avspänd, avspänning, avspänt, efterspana, efterspaning, elektrisk spänning, höftledspanna, luspank, med spänd blick, motspänstig, motspänstig, musklers vilospänning, nervspänning

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av spänd

spänd synonym
andra ord för spänd
spänd betyder
exempel spänd
spänd förklaring
definition spänd
spänd i en mening
stavning spänd
spänd annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är spänd synonymt med både tryckt och ansträngd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)