Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ansträngd

 

Synonymer till ansträngd

om person
stel

Engelsk översättning av ansträngd

  • tenced, tense

Mer information om ansträngd

Vi har totalt två synonymer till ansträngd, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för ansträngd, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet ansträngd

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för ordet ansträngd i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Närmeord till ansträngd

Ord som innehåller eller liknar ansträngd: anstränga, anstränga sig, anstränga sig hårt, anstränga sig med allt som man har, anstränga sig mentalt, anstränga sig mer, anstränga sig själv över sin förmåga, anstränga sig till det yttersta, ansträngande, ansträngd och onaturlig, ansträngda, ansträngning

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av ansträngd

ansträngd synonym
andra ord för ansträngd
ansträngd betyder
exempel ansträngd
ansträngd förklaring
definition ansträngd
ansträngd i en mening
stavning ansträngd
ansträngd annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ansträngd synonymt med både spänd och stel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)