Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till som kan uttömmas

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till som kan uttömmas fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder som kan uttömmas

Sett till sina synonymer betyder som kan uttömmas ungefär som kan tömmas, men är även synonymt med exempelvis "som kan ta slut". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till som kan uttömmas. Vår databas innehåller även två motsatsord.


Motsatsord till som kan uttömmas

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till som kan uttömmas.

outtömlig, outtröttlig


Mer information om som kan uttömmas

Andra sätt att lära sig mer kring vad som kan uttömmas betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för som kan uttömmas samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av som kan uttömmas för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till som kan uttömmas, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om som kan uttömmas

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är som kan uttömmas synonymt med både som kan tömmas och som kan ta slut, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är outtömlig en antonym till som kan uttömmas.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.