Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till slutliga

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till slutliga.


Vad betyder slutliga

Sett till sina synonymer betyder slutliga ungefär avgörande eller definitiva, men är även synonymt med exempelvis "fastställda" och "slutgiltiga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till slutliga. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet slutliga kan användas i en mening.


Exempelmeningar för slutliga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet slutliga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Augustus regering lade grunden för ett rike som varade i hundratals år, tills det slutliga Roms fall.  
 2. Den slutliga omställningen till demokrati var valet 1994 när Nelson Mandela blev Sydafrikas president.  
 3. Det slutliga resultat visade att 51,9 procent röstade för att lämna EU och 48,1 procent för att stanna.  
 4. Den första domen har sedan överklagats flera gånger och nu har Högsta domstolen fällt den slutliga domen.  
 5. En sådan stor förändring med bara en månad kvar till den slutliga omröstningen förstörde stadens chanser.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till slutliga

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar slutliga.


Mer information om slutliga

Andra sätt att lära sig mer kring vad slutliga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av slutliga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om slutliga

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för slutliga i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är slutliga synonymt med både avgörande och definitiva, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.