Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till beskrivande

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till beskrivande.


Vad betyder beskrivande

Sett till sina synonymer betyder beskrivande ungefär deskriptiv eller förklarande, men är även synonymt med exempelvis "återgivande" och "definierande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till beskrivande. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet beskrivande kan användas i en mening.


Exempelmeningar för beskrivande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet beskrivande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det finns ett intresse för hur det går i Sverige men det som skrivs om situationen är neutralt och beskrivande, säger Sofia Bard.  
  2. Den första beskrivande analysen av en irisk dialekts fonologi var Finck 1899, som var baserad på författarens eget fältarbete på Aranöarna.  
  3. Namnen Gröna oxen och Grytan började användas som beskrivande namn på holmarna, och framför allt Grytan började användas som badplats av barn på Tegssidan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om beskrivande

Andra sätt att lära sig mer kring vad beskrivande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av beskrivande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om beskrivande

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för beskrivande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är beskrivande synonymt med både deskriptiv och förklarande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.