Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till slå till

Här nedanför hittar du samtliga tjugofyra synonymer till slå till.


Vad betyder slå till

Sett till sina synonymer betyder slå till ungefär anfalla eller angripa, men är även synonymt med exempelvis "banka" och "boxa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till slå till. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet slå till kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för slå till

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet slå till kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Tennisracket (ibland kallat tennisrack) är redskapet som används inom tennis för att slå till tennisbollen.  
  2. Hör Helena Åberg berätta  i klippet ovan om hur de lättade restriktionerna kan slå till mot de allra minsta.  
  3. Egypten kommer inte att tveka att slå till mot terrorläger var som helst, i landet och utanför det, sade han.  
  4. EU har ju lämnat besked i kväll att man kommer att slå till med 25-procentiga strafftullar på amerikanska varor.  
  5. De som försöker lura människor med falska tester ska veta att polis och myndigheter kommer att slå till mot dem.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av slå till

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen slå till.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "slå till" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen slå till förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till slå till

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar slå till.


Mer information om slå till

Andra sätt att lära sig mer kring vad slå till betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av slå till är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om slå till

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är slå till synonymt med både anfalla och angripa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.