Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sätt att uttrycka sig

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till sätt att uttrycka sig.


Vad betyder sätt att uttrycka sig

Sett till sin synonym betyder sätt att uttrycka sig ungefär självuttryck, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sätt att uttrycka sig. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet sätt att uttrycka sig kan användas i en mening.


Exempelmeningar för sätt att uttrycka sig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sätt att uttrycka sig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det är ett typiskt sätt att uttrycka sig på Wien-dialekt, förklarar Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz.  
  2. Jakob hade ett annorlunda sätt att uttrycka sig när han talade, vilket kan ha lett till missförstånd från båda parter.  
  3. Percy mottog flera positiva löften gällande Englands katoliker från Jakob, men eftersom Jakob hade ett annorlunda sätt att uttrycka sig när han talade kan detta ha lett till missförstånd från båda parter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om sätt att uttrycka sig

Andra sätt att lära sig mer kring vad sätt att uttrycka sig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sätt att uttrycka sig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sätt att uttrycka sig

  • Antal bokstäver: 18
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är självuttryck synonymt med sätt att uttrycka sig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.