Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till samstämmighet

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till samstämmighet fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder samstämmighet

Sett till sina synonymer betyder samstämmighet ungefär enighet eller konsensus, men är även synonymt med exempelvis "konkordans" och "överensstämmelse". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till samstämmighet. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av samstämmighet, fem exempelmeningar på hur ordet samstämmighet kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av samstämmighet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet samstämmighet.


Motsatsord till samstämmighet

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till samstämmighet.

tvist, osämja


Exempelmeningar för samstämmighet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet samstämmighet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I svenska stämmer vokalerna i tal och skrift ganska väl överens, medan konsonanternas samstämmighet är betydligt mindre.  
 2. Om det råder viss samstämmighet vad gäller uppdelningen i släkten så finns det många fler olika åsikter vad gäller antalet arter.  
 3. Macron har dock inte uttryckt samstämmighet med Trump om klimatavtalet och We want Trump-scenerna kommer sannolikt från ett helt annat sammanhang i London.  
 4. Trump har tidigare applåderat att Frankrikes president Emmanuel Macron ”insett Parisavtalets fatala brister”, något som Macron inte uttryckt samstämmighet med.  
 5. Det finns en stor samstämmighet om att författaren har judisk bakgrund, talar ett semitiskt språk och känner de hebreiska skrifterna på hebreiska och Första Henoksboken på arameiska.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av samstämmighet

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet samstämmighet.


Mer information om samstämmighet

Andra sätt att lära sig mer kring vad samstämmighet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av samstämmighet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om samstämmighet

 • Antal bokstäver: 13
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för samstämmighet i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 25
 • Ordets poäng i Betapet: 26
 • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är samstämmighet synonymt med både enighet och konsensus, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är tvist en antonym till samstämmighet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.