Synonymerna.se logotyp

Synonymer till överensstämmelse

 

Synonymer till överensstämmelse

Engelsk översättning av överensstämmelse

  • agreement, correspondence, conformity, compliance

Närmeord till överensstämmelse

Ord som innehåller eller liknar överensstämmelse: bristande överensstämmelse, oöverensstämmelse

Sökvolym på internet för överensstämmelse

Sökvolymen för överensstämmelse är ca. 390 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 390 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om överensstämmelse

Vi har totalt åtta synonymer till överensstämmelse, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för överensstämmelse, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet överensstämmelse

  • Antal bokstäver: 16
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 10

Grundpoäng för ordet överensstämmelse i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 29
  • Ordets poäng i Betapet: 29
  • Ordets poäng i WordFeud: 29

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är överensstämmelse synonymt med både enhetlighet och konkordans, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)