Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till rycka

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till rycka.


Vad betyder rycka

Sett till sina synonymer betyder rycka ungefär slita eller skaka, men är även synonymt med exempelvis "dra" och "kasta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rycka. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet rycka kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för rycka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rycka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Demonstranterna svarade med att barrikadera sig bakom staket för att hindra polisen från att rycka fram.  
 2. I Abisko finns bergsguiden och fjällräddaren Anders Bergwall redo att rycka ut till nödställda vandrare.  
 3. Räddningstjänsten fick på fredagsförmiddagen rycka ut till en industri i Sibbhult efter ett larm om brand.  
 4. Ytterligare styrkor från den militära katastrofenheten UME är beredda att rycka in, rapporterar Diario Sur.  
 5. Sri Lankas flotta fick rycka ut och rädda en elefant som upptäcktes mitt i havet 16 kilometer utanför land.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av rycka

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet rycka.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rycka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet rycka förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till rycka

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar rycka.


Mer information om rycka

Andra sätt att lära sig mer kring vad rycka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rycka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rycka

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för rycka i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rycka synonymt med både slita och skaka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.