Synonymerna.se logotyp

Synonymer till operation

 

Synonymer till operation

Engelsk översättning av operation

  • (bildligt även om fredliga insatser) operation

Närmeord till operation

Ord som innehåller eller liknar operation: bortoperation av bröstet, bortoperation av testikel, genomgå kirurgisk operation, kooperation, kooperativ, Kooperativa Förbundet, operationen, operationer, operationsklämma, operativ, operativsystem, operativt tvärsnitt

Mer information om operation

Vi har totalt tre synonymer till operation, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för operation, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet operation

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet operation i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är operation synonymt med både ingrepp och process, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)