Synonymerna.se logotyp

Synonymer till rösta

 

Synonymer till rösta

Engelsk översättning av rösta

  • vote

Mer information om rösta

Vi har totalt två synonymer till rösta, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för rösta, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet rösta

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet rösta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Närmeord till rösta

Ord som innehåller eller liknar rösta: avfrosta, avfrostare, brösta sig, bröstarvinge, förtröstade, förtröstan, högröstad, inte rösta, misströsta, person som inte röstar, prostata, prostatainflammation, prostatit, rosta

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av rösta

rösta synonym
andra ord för rösta
rösta betyder
exempel rösta
rösta förklaring
definition rösta
rösta i en mening
stavning rösta
rösta annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rösta synonymt med både votera och ballotera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)