Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till rörande

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till rörande.


Vad betyder rörande

Sett till sina synonymer betyder rörande ungefär beträffande eller gällande, men är även synonymt med exempelvis "angående" och "gripande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rörande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet rörande kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för rörande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rörande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Specifika fobier rörande djur och naturliga fenomen brukar debutera i barndomen, omkring sju års ålder.  
 2. Fram till 2004 hade den artnamnet urbica på grund av ett missförstånd rörande den latinska grammatiken.  
 3. Men utlämningsärenden rörande politiska brott, till vilket spionage räknas, är känsliga menar Klamberg.  
 4. En internutredning rörande tjänstefel startades i början av mars då det uppdagats att provet försvunnit.  
 5. Frågor rörande biobränslen fördes till Jordbruksdepartementets verksamhetsområde från Näringsdepartementet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av rörande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet rörande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rörande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet rörande förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till rörande

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar rörande.


Mer information om rörande

Andra sätt att lära sig mer kring vad rörande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rörande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rörande

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för rörande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rörande synonymt med både beträffande och gällande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.