Synonymerna.se logotyp

Synonymer till rigida

 

Synonymer till rigida

Antonymer (motsatsord) till rigida

Engelsk översättning av rigida

 • inflexible

Exempelmeningar för rigida

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rigida kan användas.

 1. Det är ytterst ovanligt att sådant här händer, men i sällsynta fall kan sådana här saker ske och då agerar vi enligt rigida säkerhetsrutiner.
 2. Går verkligen det agila arbetssättet att kombinera med det mer rigida och traditionella sättet?
 3. Livsmedelsverkets krav på näringsriktighet är så oerhört rigida att det är mycket svårt att servera god mat som alla elever uppskattar.
 4. Avtalskraven är alldeles för rigida, de hämmar inte bara teknikutvecklingen utan riskerar att förstöra hela sektorn.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till rigida

Ord som innehåller eller liknar rigida: frigid, rigid

Sökvolym på internet för rigida

Sökvolymen för rigida är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om rigida

Vi har totalt tio synonymer till rigida, samt tre antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för rigida, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda rigida i en mening.

Data om ordet rigida

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet rigida i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rigida synonymt med både hårda och oböjliga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är flexibla en antonym till rigida.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)