Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till rigida

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till rigida.


Vad betyder rigida

Sett till sina synonymer betyder rigida ungefär hårda eller oböjliga, men är även synonymt med exempelvis "oföränderliga" och "omedgörliga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rigida. Vår databas innehåller även tre motsatsord, fyra exempelmeningar på hur ordet rigida kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till rigida

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till rigida.

flexibla, följsamma, anpassningsbara


Exempelmeningar för rigida

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rigida kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det är ytterst ovanligt att sådant här händer, men i sällsynta fall kan sådana här saker ske och då agerar vi enligt rigida säkerhetsrutiner.
  2. Går verkligen det agila arbetssättet att kombinera med det mer rigida och traditionella sättet?
  3. Livsmedelsverkets krav på näringsriktighet är så oerhört rigida att det är mycket svårt att servera god mat som alla elever uppskattar.
  4. Avtalskraven är alldeles för rigida, de hämmar inte bara teknikutvecklingen utan riskerar att förstöra hela sektorn.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av rigida

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet rigida.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rigida" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet rigida förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till rigida

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar rigida.


Mer information om rigida

Andra sätt att lära sig mer kring vad rigida betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rigida är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rigida

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för rigida i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rigida synonymt med både hårda och oböjliga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är flexibla en antonym till rigida.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.