Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till reparerade

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till reparerade.


Vad betyder reparerade

Sett till sina synonymer betyder reparerade ungefär lagade eller återställde, men är även synonymt med exempelvis "fixade". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till reparerade. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet reparerade kan användas i en mening.


Exempelmeningar för reparerade

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet reparerade kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Man tillverkade och reparerade de redskap som var mest förekommande i jordbruket men bedrev också hovslageri i mindre skala.  
 2. Flygplanet drogs för hand åter till startplatsen och en snickare från Ekstrands Snickerifabrik reparerade de trasiga trädetaljerna.  
 3. Han reparerade också en stor del av Beverley Minster i stiftet York, där han lade till ett presbyterium och ett ovanligt praktfullt tak.  
 4. Hantverkarna, som fanns vid de större handelsstationerna och vid huvuddepån, var gevärssmeder och grovsmeder vilka reparerade handelsmusköter och bäverfällor.  
 5. Tidningen rapporterar att två personer har mist livet, en 67-årig byggnadsarbetare som reparerade en kyrka och en femtonårig student som dödades vid en skola nära jordbävningens epicenter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till reparerade

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar reparerade.


Mer information om reparerade

Andra sätt att lära sig mer kring vad reparerade betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av reparerade är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om reparerade

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för reparerade i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är reparerade synonymt med både lagade och återställde, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.