Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till remsa

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till remsa.


Vad betyder remsa

Sett till sina synonymer betyder remsa ungefär band eller bård, men är även synonymt med exempelvis "linning" och "list". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till remsa. Vår databas innehåller även sju böjningar av remsa, tre exempelmeningar på hur ordet remsa kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av remsa

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet remsa.


Exempelmeningar för remsa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet remsa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I Sharm el-Sheikh, vid halvöns södra del längs kusten mot röda havet, ligger flera turistorter i en specialbevakad remsa som är avstängd från resten av Sinaihalvön.  
  2. Mot öster fortsätter parken i en smal remsa parallellt med Drottningholmsvägen fram till Drottningholmsbron, här står en rad marmorskulpturer och här finns även ångbåtsbryggan.  
  3. Utbredningsområdets nordgräns ligger i Norge ungefär vid 67° nordlig bredd, i Sverige räcker det slutna häckningsområdet i blandskogarna till ungefär 61°, vid kustområdet i en avsmalnande remsa till 65° nordlig bredd.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av remsa

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet remsa.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "remsa" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet remsa förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till remsa

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar remsa.


Mer information om remsa

Andra sätt att lära sig mer kring vad remsa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av remsa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om remsa

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för remsa i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är remsa synonymt med både band och bård, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.