Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till rättfärdigad

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till rättfärdigad.


Vad betyder rättfärdigad

Sett till sin synonym betyder rättfärdigad ungefär legitim, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rättfärdigad. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet rättfärdigad kan användas i en mening.


Exempelmeningar för rättfärdigad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rättfärdigad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Social epistemologi är studiet av kunskap och rättfärdigad tro inom en specifik historisk och social kontext.  
 2. De träffade Vladimir Lenin, som försäkrade dem om att regeringens undertryckande av pressfriheten var rättfärdigad.  
 3. Man brukar säga att en trosföreställning är rättfärdigad om den ingår i en maximalt koherent mängd av trosföreställningar.  
 4. Koherentism menar istället att en trosutsaga är rättfärdigad om den på något sätt "hänger ihop" med en individs övriga trosföreställningar.  
 5. Internalism vad gäller rättfärdigande av kunskap innebär att alla faktorer som krävs för att en trosuppfattning ska vara rättfärdigad måste vara kognitivt åtkomliga för subjektet, det vill säga interna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till rättfärdigad

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar rättfärdigad.


Mer information om rättfärdigad

Andra sätt att lära sig mer kring vad rättfärdigad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rättfärdigad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rättfärdigad

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för rättfärdigad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 25
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är legitim synonymt med rättfärdigad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.