Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till adressera

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till adressera.


Vad betyder adressera

Sett till sina synonymer betyder adressera ungefär förse med adress eller rikta sig till, men är även synonymt med exempelvis "sända" och "skicka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till adressera. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet adressera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för adressera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet adressera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Vi måste kunna adressera såväl det nuvarande strategiska läget i regionen, som hur det kan komma att utvecklas.  
  2. Efter utfrågningen fick alla kandidater möjlighet att adressera terrordådet i Paris som skedde efter att halva utfrågningen sänts.  
  3. Enligt Washington Post ska president Trump ha diskuterat med sonen på flyget hem från G20-mötet i Tyskland hur han skulle adressera uppgifterna inför pressen.  
  4. Chile behöver lägga fullt fokus på att adressera de krav om social förändring som skakat landet under de senaste veckorna, sa Sebastián Piñera under en pressträff i presidentpalatset La Moneda.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av adressera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet adressera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "adressera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet adressera förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till adressera

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar adressera.


Mer information om adressera

Andra sätt att lära sig mer kring vad adressera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av adressera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om adressera

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för adressera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är adressera synonymt med både förse med adress och rikta sig till, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.