Synonymerna.se logotyp

Synonymer till eg

 

Synonymer till eg

Vad betyder eg?

eg är en förkortning för det latinska ordet exempli gratia, vilket betyder "som exempel" eller "till exempel".

Texten uppdaterades senast 2016-08-20

Sökvolym på internet för eg

Sökvolymen för eg är ca. 5400 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 5400 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om eg

Vi har totalt en synonym till eg, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för eg inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet eg

  • Antal bokstäver: 2
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 1

Grundpoäng för ordet eg i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 3
  • Ordets poäng i Betapet: 3
  • Ordets poäng i WordFeud: 3

Närmeord till eg

Ord som innehåller eller liknar eg: aeger, aegopodium podagraria, afbegeran, affärsstrategi, agera på eget bevåg, aggregat, aggregation, aggregera, aggregerad, aggregerade

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av eg

eg synonym
andra ord för eg
eg betyder
exempel eg
eg förklaring
definition eg
eg i en mening
stavning eg
eg annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är exempli gratia synonymt med eg, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)