Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till pyramidala

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till pyramidala fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder pyramidala

Sett till sina synonymer betyder pyramidala ungefär enorma eller häpnadsväckande, men är även synonymt med exempelvis "kolossala" och "oerhörda". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till pyramidala. Vår databas innehåller även två motsatsord, fyra exempelmeningar på hur ordet pyramidala kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till pyramidala

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till pyramidala.

pyttesmå, obetydliga


Exempelmeningar för pyramidala

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet pyramidala kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Det som väntar är pyramidala problem, Brexit var kanske inte någon bra idé ändå.
  2. Det tog sig uttryck i hans pyramidala tystnad.
  3. Det visade sig sedan att hon hade blivit så till sig över mina pyramidala framgångar att hon bestämde sig för att gå hem igen.
  4. Det kan ha varit världshistoriens mest pyramidala misslyckande!

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av pyramidala

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet pyramidala.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "pyramidala" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet pyramidala förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till pyramidala

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar pyramidala.


Mer information om pyramidala

Andra sätt att lära sig mer kring vad pyramidala betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för pyramidala samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av pyramidala för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till pyramidala, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om pyramidala

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för pyramidala i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är pyramidala synonymt med både enorma och häpnadsväckande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är pyttesmå en antonym till pyramidala.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.